«Α-πε-λπι-σί-το»: Μια πολύ-πολύ μοντέρνα επιθεώρηση !!!

2018-01-08 18:00

 

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

 

 

   Αισθάνθηκα υπέροχα, φανταστικά φεύγοντας από το θέατρο Αριστοτέλειον όπου παρακολούθησα την εξαιρετική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου «Α-πε-λπι-σί-το» με την Σοφία Φιλιππίδου, τον Λάκη Λαζόπουλο και μια ομάδα εννέα νέων ταλαντούχων ηθοποιών.

  Η Σοφία Φιλιππίδου ασύγκριτη, σάρωσε τη σκηνή κυριολεκτικά με το απίστευτο ταλέντο της! Μια ηθοποιός που είναι το Νο1 σε όλα τα είδη θεάτρου! Υπήρξε φάση που καθήλωσε όλη την αίθουσα με το ιδιαίτερο παίξιμό της ερμηνεύοντας  χαμηλόφωνα, χωρίς να ακούγεται το παραμικρό από τους θεατές και τελειώνοντας το νούμερό της, ξεσπούσαμε σε τρελά γέλια μέχρι δακρύων! Κορυφαία στιγμή της η «Βαγγελιώ» που συνδύαζε πετυχημένα κίνηση και δυνατό λόγο. Ακόμη, ερμήνευσε υπέροχα με τον δικό της τρόπο το τραγούδι «Όπου έβρισκα Έλληνα» του Σταμάτη Κραουνάκη.

  Τι να πει κανείς για τον Λάκη Λαζόπουλο! Έπιασε κι εδώ όπως κάνει πάντα τον παλμό της εποχής! Η πένα του καυστική, το ταλέντο του αστείρευτο, πολύ δυνατή η ερμηνεία του! Σε όλα τα νούμερα άψογος, αεικίνητος, αλλά θα μου μείνει ιδιαίτερα στη μνήμη ο τύπος του γέρου με τον χαρακτηριστικό βήχα του που έκανε διακυμάνσεις!

  Τεράστια επιτυχία και ευτυχής η σύμπραξη των δύο αυτών ηθοποιών που μεγαλούργησαν στην συγκεκριμένη παράσταση!

  Μέσα στην απλότητα του σκηνικού, μακριά από τα φανταχτερά και πολύχρωμα κοστούμια άλλων εποχών, εστίαζε ο θεατής ακόμη περισσότερο στην ουσία του έργου!

  Ευχάριστες οι παρουσίες των εννέα πολλά υποσχόμενων ηθοποιών που πλαισίωναν τους πρωταγωνιστές.

  Η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη μαγική και χαρακτηριστική!

  Μια μοντέρνα επιθεώρηση που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εποχή, από τον ευφάνταστο τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις τι θα δεις! Γέλιο και προβληματισμός για τα σοβαρά θέματα που μαστίζουν τη χώρα μας, συνυπάρχουν αρμονικά με μεγάλη μαεστρία από την εξαιρετική πένα του Λάκη Λαζόπουλου!

  Σοφία και Λάκη να είστε καλά για το γέλιο και την χαρά που

απλόχερα μας χαρίσατε !!!...

 

 

 

Info:

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
 

Τετάρτη 10/1, 19:00
Πέμπτη, 11/1, 21:00
Παρασκευή 12/1, 21:00
Σάββατο 13/1, 18:00 και 21:00
Κυριακή 14/1, 19:00

Εισιτήρια
Tετάρτη - Πέμπτη  πλατεία 14 - 20 ευρώ, εξώστης  14-18 ευρώ
Τις υπόλοιπες ημέρες εξώστης 18 ευρώ, πλατεία 20 ευρώ
Προπώληση στο  viva.gr

 

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία 20 ευρώ, Εξώστης 18 ευρώ, Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων 14 ευρώ (εισιτήρια άνω των 65 και ανέργων, ισχύουν για Τετάρτη & Πέμπτη)

Προπώληση ηλεκτρονικά: στο:www. viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στο δίκτυο φυσικών σημείων Viva.// https://goo.gl/FPh6XP

Με μετρητά: Ταμείο Θεάτρου Αριστοτέλειον



Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθν. Αμύνης 2,

τηλ.  231 026 2051

 

  

  Υ.Σ. Αξίζει να σημειωθεί, πως αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος στην πρωτοβουλία του προέδρου του Αναπτυξιακού συλλόγου Μονολόφου  Μιχάλη Τσολάκη, για να δοθεί μια παράσταση για την μικρή Ανθούλα από το Δρυμό.
  Έτσι, σύμφωνα με το oraiokastronet.gr, στη συνάντηση που ακολούθησε δεν έμεινε παρά να οριστούν τα πρακτικά ζητήματα και να βρεθεί η μέρα και η ώρα της παράστασης.
  Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ θα παιχτεί η παράσταση Α-ΠΕ-ΛΠΙ-ΣίΤΟ, αφιλοκερδώς από τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Σοφία Φιλιππίδου και τον 11 μελή θίασό τους.
  Τα εισιτήρια ήδη εξαντλήθηκαν και όσοι δεν πρόλαβαν ελπίζουν μόνο σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. ‘Όσο υπάρχουν Άνθρωποι όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο», για την μικρή Ανθούλα από το Δρυμό και για όλους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6986 926-317

  Ένα μπράβο σε όλους για αυτήν την πολύ σημαντική κίνηση!